CSP FITASC Eesti GP Pärnus

gp

4-5 juunil toimusid Pärnu Lasketiirus FITASC Eesti GP Compak Sportingus. Kohale oli tulnud 146 võistlejat 9 erinevast riigist. Esindatud oli Läti, Leedu, USA, Prantsusmaa, Küpros, Ungari, Norra, Soome ja Eesti. Eestit esindas kokku 51 laskurit.

Võistluse võitis Soome laskur Mattias Blomster 196 tabamusega. Talle järgnesid Läti võistleja Arnis Romans 193 tabamusega ja kolmanda koha saavutas Eesti laskur Emil Juht 192 tabamusega.
Master klassis jäid kõik kolm poodiumikohta Eestisse - võitjaks tuli Mihhail Jegorov ja talle järgnesid Ain Tukk ja Jaak Jõela.
Veteranidest viis võidu koju Mihaly Farkas Ungarist. Teiseks tuli Oskar Paukku ja kolmandaks Viktor Beregov.
Seeniorite klassis läksid kõik kolm poodiumikohta Soome. Võitis Petri Palo ning talle järgnesid Vesa Kujansivu ning Petri Kokkonen.
Naiste arvestuses tuli võitjaks Iveta Tile Lätist. Teise koha saavutas Sirpa Laurikainen Soomest ning kolmandaks tuli Agnese Caune Lätist. Eesti parim naine oli Tooni Vellend, kes saavutas naiste arvestuses 8. koha.
Juunioritest oli parim Anton Selen Soomest, kellele järgnesid Nicolai Wagner Norrast ja Oliver Ojansuu Soomest. Eestil kahjuks juuniorit välja panna ei olnud.

Võistlus oli väga edukas ja tagasiside laskuritelt väga positiivne. Paljud kinnitasid juba praegu, et tulevad järgmisel aastal kindlasti tagasi, mil samas kohas toimuvad Euroopa meistrivõistlused.

Suured kiitused korraldajatele raske töö- ja huvitavate lendude eest!
Samuti täname kõiki kohtunikke, kes need kaks pikka päeva tublilt vastu pidasid. Kohtunike meeskond oli rahvusvaheline ja kõikidel radadel oli ka vähemalt üks kohtunik rahvusvahelise litsentsiga. Esindatud olid nii Eesti, Läti kui ka üks kohtunik Kreekast.

Täname ka kõiki sponsoreid, kes võistlust toetasid: Adavere Lihatööstus, Linnamäe Lihatööstus, Mahlametsa, Pernauer, Pagarini. Ning suured tänud ka Eero Nõmmele ja Pärnumaa Jahimeeste Liidule!